Spierpijn

Wat is Spierpijn?

Spierpijn is een pijn die ontstaat in beschadigde of ontstoken spieren doordat deze verkeerd belast worden of die door een intensieve oefening of activiteit overbelast raken.

Oorzaken van Spierpijn

Spierpijn ontstaat vaak door korte of langdurige overbelasting van het lijf, bijv. na sporten maar ook na minder zware bewegingen die we niet dagelijks maken zoals bijv. ramen lappen of schuren.
Spierpijn hoeft beslist niet zorgwekkend te zijn en vaak is het drinken van voldoende water, het nemen van rust en het blijven bewegen al voldoende om het lichaam en de spieren te helpen zich te ontdoen van de opgehoopte afvalstoffen, waardoor het herstelt bespoedigd wordt.
In geval van chronische spierpijn kan het de moeite waard zijn om door een BSR practitioner te laten checken of er sprake is van vastgezette spierspanning. Wanneer een pijnlijke spiergroep té hard moet werken om andere spieren te compenseren is er sprake van Body Stress.

Spierpijn

Gevolgen van Spierpijn

  • Zeurende pijn
  • Stijfheid
  • Pijn neemt toe bij druk
  • Bewegingsbeperkingen
  • Krachtverlies

Behandeling van Spierpijn

Met BSR wordt gekeken waar de oorzaak van de spierpijn ligt, die vervolgens zacht en voorzichtig wordt aangepakt. Vaak is de basis voor chronische spierpijn in de onderrug gelegen. Omdat BSR holistisch werkt, dus het lichaam niet als losse ‘onderdelen’ ziet maar als één geheel, zal de release niet alleen plaatsvinden op de plek van de spierpijn, maar zal een volledige basisrelease worden gedaan, eventueel aangevuld met extra releases. De basis-release is in eerste instantie voldoende. Indien klachten ook specifieker zijn/worden, kunnen de extra releases ingezet worden, zoals bijv. psoas-release, been- of knierelease en andere mogelijkheden.