Stress, een ander woord voor spanning., kan onderscheiden worden in positieve spanning en negatieve spanning. Stress c.q. spanning zijn nodig om ons te ontwikkelen; we hebben een bepaalde mate van stress, ook wel ‘gezonde spanning’ genoemd, nodig om te kunnen functioneren.
Denk bijvoorbeeld aan de spanning die iemand kan hebben voordat hij/zij een presentatie gaat geven voor een (grote) groep. Het gevoel van spanning, vaak voelbaar in je lichaam, zet je op dat moment op scherp en maakt je alert. Zodra je aan het presenteren bent, neemt deze spanning meestal af.
Maar als dit veelvuldig achter elkaar voorkomt kan het lichaam de spanning onvoldoende verwerken en kan het zich gaan ophopen in het lichaam, hetgeen kan leiden tot serieuze lichamelijke of psychische klachten.
Minder groot, minder lang, gradatie is anders dan bij Burn-out maar wel in dezelfde klachten te herkennen.
Met de basis behandeling die wordt gegeven, wordt de spanning en overbelasting in het hele lichaam naar beneden gebracht. Zodra lichamelijke klachten afnemen, wordt er ervaren dat je zelf weer meer aan kunt. Vanuit deze positieve vooruitgang wordt ervaren dat er meer ruimte/lucht komt. Daarnaast zien we, dat er doordat je zelf op de seintjes van je lichaam gaat letten en reageren, je eigen grenzen gaat herkennen. Wat vertelt jouw lijf je nu eigenlijk? Waarom krijg je klachten? Waarom geeft iets een naar gevoel? Bewuster gaan leven en keuzes leren maken die goed voor jou zelf zijn i.c.m. releases die ondersteunen in het loslaten van de opgeslagen spanning maken dat je uit een negatief spiraal kunt stappen.
Schouderklachten. Whiplash. Nekklachten. Spit, ischias. Fibromyalgie. Pijn in heupen, benen en billen. Onrustige benen. Pijnlijke knieën en enkels. Tintelingen, krampen of gevoelloosheid in benen, voeten en tenen. RSI. Tennisarm. Tintelingen, krampen of gevoelloosheid in armen, handen en vingers. Spierpijn. Spierspanning (verminderen). Carpaal tunnel syndroom. Hoofdpijn, migraine, oorsuizen. Allergische reacties, hooikoorts, astma. Maag- en darmklachten. Blaasproblemen, incontinentie. Hormonale klachten. Zwangerschapsklachten. Baby’s die langdurig en onverklaarbaar huilen, darmkrampen. Groeipijnen bij kinderen, bedplassen. Menstruatie – of overgangsklachten, vruchtbaarheidsproblemen. Vermoeidheid, verstoord slaappatroon. Sportblessures, overbelasting. Burn-out, depressie. e.v.a. Pijn in de onderrug. Rugklachten algemeen. Neuropatische pijn, Zenuwpijn. Chronische stress. Nekhernia. Pijn aan het stuitje (coccyx) – Coccygodynie. Rug hernia (Herna Nuclei Pulposi-HNP).
Disclaimer
De informatie op de website is geen vervanging voor een medische behandeling en niet bedoeld om een diagnose te stellen.
Raadpleeg in geval van gezondheidsproblemen altijd eerst een arts alvorens informatie van deze website te gebruiken.
Op deze website is copyright van toepassing. Dat betekent dat het niet is toegestaan (delen van) teksten van deze website te kopiëren en elders (op het internet) te plaatsen of te publiceren.