Bent u enthousiast over Body Stress Release en heeft u de ambitie om BSR-practitioner te worden? Dan kunt u overwegen de opleiding te volgen aan de Body Stress Release Academy in Zuid-Afrika (start 1 mei) of in Engeland (start 1 november). De opleiding is fulltime en duurt 5 maanden.

Opleiding tot Body Stress Practitioner

Op de internationale BSR-website kunt u informatie vinden over de academies in Zuid-Afrika en Engeland.

Stel al uw vragen over de opleiding vooral ook aan uw practitioner!

Er is een aantal belangrijke voorwaarden om toegelaten te worden tot de opleiding:

  • u heeft zelf minimaal enkele maanden intensief BSR ondergaan
  • u beheerst de Engelse taal voldoende om de opleiding te kunnen volgen
  • u heeft een HBO werk- en denkniveau
  • u beschikt bij voorkeur over Medische Basiskennis volgens Plato
  • u bent ten minste 25 jaar oud
  • u heeft goede communicatieve vaardigheden
  • u bent in staat om een bedrijf op te zetten en te runnen, bij voorkeur fulltime
  • u kunt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) overleggen

Als u aan bovenstaande voorwaarden voldoet, kunt u hieronder een sollicitatieformulier aanvragen. Er zal dan een beoordeling volgen. Wanneer die positief is, ontvangt u een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

De selectieprocedure

Er volgen één of twee gesprekken met de studentencommissie die bestaat uit een aantal actieve BSR-practitioners. Deze commissie vormt zich een zo breed mogelijk beeld over wie u bent en wat u motiveert. Zij stuurt vervolgens een objectief verslag en de documenten die u heeft aangeleverd naar Zuid-Afrika of Engeland. Daar vindt de uiteindelijke selectie van studenten plaats. Ruim voor aanvang van de opleiding zal bekend zijn of u geselecteerd bent om de opleiding te volgen.

Wanneer u bent toegelaten tot de opleiding vindt er een bijeenkomst plaats waarop de Nederlandse studenten met elkaar kennismaken en u alle praktische zaken hoort voor de reis naar en het verblijf in Engeland of Zuid-Afrika.

De kosten die verbonden zijn aan de opleiding liggen tussen de €15.000 en €20.000. Dit bedrag is inclusief opleidingskosten en reis- en verblijfskosten. Het precieze bedrag is afhankelijk van koersschommelingen en van uw persoonlijk bestedingspatroon.

Meer informatie?

Er is een opleidingsbrochure beschikbaar voor degene die serieus interesse heeft op een opleiding te volgen. Deze is via e-mail aan te vragen bij de Studentencommissie studentenbsran@gmail.com.

Aanmelden?

Hier vindt u het aanmeldingsformulier voor locatie Zuid-Afrika.
Hier vindt u het aanmeldingsformulier voor locatie Engeland.

Het ingevulde formulier mag u mailen naar: studentenbsran@gmail.com

U kunt het hele jaar door solliciteren voor een plaats in de opleiding voor zowel Engeland als Zuid-Afrika.
Jaarlijkse sluitingsdatum voor de opleiding in Engeland is 10 maart.
Jaarlijkse sluitingsdatum voor de opleiding in Zuid-Afrika is 1 juni.

BSR behandeling -pot holes

Academie Zuid-Afrika

Rondevlei Bosdy Stress Release academy

De BSR Academy in Zuid-Afrika bevindt zich in Rondevlei, 6 km van een grote snelweg, de N2. De grootste steden in de buurt zijn Knysna en George. George Airport ligt op zo’n 35 minuten rijden van de academie.

De academie ligt tegen een heuvel en kijkt uit over één van de vijf meren in het Wildernisgebied. Het heeft twee klaslokalen en een bibliotheek met 1000 boeken. Recreatieve activiteiten in de omgeving zijn onder meer fietsen, wandelen en watersporten. De nabijgelegen stad Sedgefield staat bekend om haar wekelijkse Wild Oats Organic Market.

Redelijk geprijsde accommodaties zijn beschikbaar in plaatselijke vakantiehuizen en suites.

De Academy Executive is Boetie Toerien B.A., M.B.A. (SA). De andere leden van de faculteit zijn zeer ervaren Zuid-Afrikaanse Body Stress Release-beoefenaars, Sandy Damant B.A. (HMS), Jeanette Gibbs en Mary Parker. Simon Green is de huidige voorzitter van de Zuid-Afrikaanse Body Stress Release Association. De Body Stress Release Academy staat onder toezicht van het Executive Committee dat de toekomstige ontwikkeling van Body Stress Release controleert.

Adres opleidingslokatie:

Rondevlei Rd,
Rondevlei 6541, Western Cape, South Africa

Facebook: BodyStressReleaseAcademy

Academie Engeland

De Body Stress Release Academy Europe is gevestigd op een prachtige locatie net buiten Norwich in Norfolk Broads. De Norfolk Broads is een netwerk van grotendeels bevaarbare meren en rivieren, bekend als het Broads National Park met tal van activiteiten. Hall Farm Cottages ligt in het Nationaal Park op slechts een klein eindje rijden van lokale diensten, de kust en de luchthaven van Norwich.
Norwich is een levendige stad met een rijke geschiedenis, waaronder een middeleeuws kasteel en een prachtige kathedraal.

Studenten verblijven in volledig ingerichte accommodaties op het terrein van de Hallfarm Cottages waar ook de academie is gevestigd. Er kunnen prachtige wandelingen gemaakt worden naar bijvoorbeeld het aangrenzende dorpje Horning waar vele watersportactiviteiten gedaan kunnen worden en meerdere pubs en restaurants gevestigd zijn.

De faculteit van de UK Academy wordt gerund door vijf gekwalificeerde Body Stress Release Teachers uit zowel het Verenigd Koninkrijk als Nederland, die elk ook hun eigen drukke praktijk runnen: Tracy Highton, Björn van der Ree, Chris Balaam, Erik Onderweegs en Kees Varkevisser.

Adres opleidingslokatie:

Hall Farm Cottages,
Hall Farm, Norwich NR12 8NJ,
Verenigd Koninkrijk

Facebook: BodyStressReleaseAcademy

Body Stress Release Academy Europe