Pijn in heupen, benen, billen

Wat is pijn in heupen, benen, billen

Pijn in het bekkengebied kan ervaren worden in de heupen, billen en benen en kan gevolg zijn van vastgezette spierspanning in het bekkeninstabiliteit, heupartrose of -fractuur of het piriformissyndroom.
Pijn in heupen, benen, billen

Oorzaak van pijn in heupen, benen, billen

Vastgezette spierspanning in één of meerdere spieren kan de oorzaak zijn van onderbroken (komend/gaand) of constante pijn en kan spieren en/of pezen in het gebied betreffen. De pijn kan ontstaan vanuit het heupgewricht, het bekken of de bilspieren (o.a. piriformis) met als gevolg kan uitstraling naar de knie, de kuit of de voet/tenen. Vastgezette spanning bevindt zich in dit geval vaak ook in spieren in de (onder)rug of buik (bijv. psoas).

Gevolgen van pijn in heupen, benen, billen

  • Constante of onderbroken pijn
  • (zeurende) Pijn bij het lopen
  • (zeurende) Pijn bij het zitten
  • Niet op de zij kunnen liggen/slapen
  • Minder soepel kunnen bewegen
  • (hevig) Uitstralende pijn in been/benen

Behandeling van pijn in heupen, benen, billen

Body Stress Release richt zich op het gehele lichaam, met als basis het bekken, de rug en de nek. Vaak lossen daarmee al veel klachten op. Met name de deep stress release en het releasen van de piriformis geven verlichting. Veelal hebben klachten in de onderste ledematen elders in het lichaam ((onder) rug) hun oorsprong. Wanneer de spierspanning in de onderrug minder wordt, heeft dit direct resultaat op de grote zenuwen die de onderkant van het lichaam aansturen.