Home > Heeft u body stress? > Ervaringsverhalen

Ervaringsverhalen


Marian van Meel Marian van Meel, 44 jaar Body Stress Release sprak mij vooral aan vanwege de eenvoudige en logische verklaring voor veel klachten waar mensen mee tobben en waar maar geen oorzaak voor gevonden kan worden. In ons gezin hebben we het zelf meegemaakt met de rugproblemen van Roy. Ook bij mij zijn lichamelijke klachten verdwenen waar ik al jaren mee rond liep en dacht ermee te moeten leren leven. Mijn twee tiener zoons hebben ook baat bij Body Stress Release, de jeugd van tegenwoordig krijgt ook te maken met overbelasting door spanning. Er worden hoge eisen gesteld aan jonge mensen, denk aan school en sport prestaties, maatschappelijke stage, puberteit en nog veel meer. Met behulp van Body Stress Release kan ik voorkomen dat die spanning opgebouwd en opgeslagen wordt, met alle gevolgen van dien.
Trienke Wiersma Trienke Wiersma, 61 jaar Toen mijn 3 kinderen groot genoeg waren, heb ik een opleiding als leerkracht gevolgd en heb 10 jaar in het basisonderwijs gewerkt. Mede door teveel hoofdpijnklachten heb ik het onderwijs vaarwel gezegd en ben individueel begeleider geworden voor kinderen en volwassenen. In 2001 ben ik voor het eerst Body Stress Release tegengekomen en na 6 maanden was ik een paar maanden hoofdpijnvrij. Dat herstel zette zich voort en nu ben ik vanaf 2002 geheel hoofdpijnvrij. De motivatie om zelf de opleiding tot practitioner te volgen, was om aan anderen te kunnen doorgeven wat ikzelf ervaren had. Zo ben ik eind april 2005 naar Zuid-Afrika vertrokken, de enige plek ter wereld waar de opleiding gegeven wordt. Ik merkte namelijk dat ik meer dan genoeg levenskwaliteit terug had gekregen om dat avontuur aan te gaan ondanks mijn 52 jarige leeftijd.
Kees Varkevisser Kees Varkevisser, 40 jaar Na afronding van mijn studie Rechten aan de VU te Amsterdam in 1998 ben ik o.a. werkzaam geweest in de accountancy. Dit betekende veel zitten achter de computer, wat de nodige belasting gaf aan mijn rug, nek en schouders. Ook hou ik van sporten en fysiek bezig zijn, dus ook op dat gebied vraag ik veel van mijn lichaam. Gelukkig ontdekte ik Body Stress Release. Body Stress Release voelde in elk opzicht gewoon goed: de eenvoud van de techniek, de milde manier van behandelen en natuurlijk de resultaten. Dit wilde ik ook gaan doen!
Henk Zuur Henk Zuur, 63 jaar Al in 2000 ben ik voor het eerst in contact gekomen met Body Stress Release en ik heb veel baat gehad bij de BSR-behandelingen die ik toen en in latere jaren onderging. Toch duurde het nog wel even voordat ik besloot zelf de opleiding tot BSR-practitioner te gaan volgen. In de zomer van 2009 heb ik die opleiding voltooid na bijna een half jaar van hard studeren en veel oefenen.
Martin Jager Martin Jager, 54 jaar Op mijn 50e ervoer ik de kracht van BSR doordat het mij in 3 behandelingen van een slepende whiplash afhielp. Ik besloot naast mijn werkzaamheden als psycholoog in het bedrijfsleven, een tweede carriere op te starten als BSR practitioner. Na mijn opleiding en certificering in Zuid-Afrika ben ik in 2008 een eigen praktijk in Utrecht begonnen. BSR is voor mij een boeiende gezondheidstechniek die vele mensen heeft geholpen en gaat helpen een gezond leven te kunnen leven. Persoonlijk vind ik het een fijne bijkomstigheid dat dit een zinvol beroep is dat je zelfstandig tot op hogere leeftijd kan praktiseren.
Annette Vermeulen Annette Vermeulen, 55 jaar Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Uta Koch, practitioner in Den Haag, hield in 2005 tijdens een congres een bevlogen lezing over Body Stress Release (BSR). Zij begon haar verhaal met een aantal vragen: ‘wie heeft er last van zijn nek? Wie heeft er regelmatig brandend maagzuur? Wie heeft er RSI?’. Er gingen veel vingers de lucht in. Ook ik herkende een aantal klachten, zo kampte ik op dat moment al langere tijd met een tennisarm. Na de lezing ging ik naar haar toe: wie weet zou Body Stress Release mij kunnen helpen? Iets is Uta’s verhaal sprak me aan, dus ik besloot een afspraak te maken. Een beetje sceptisch – want ik had al zoveel geprobeerd, maar zonder resultaat – maar nog steeds nieuwsgierig kwam ik terecht bij practitioner Caroline aan de Stegge in Amsterdam. Na de eerste serie van drie behandelingen was er niet veel veranderd in mijn klachten. Met Uta’s verhaal in mijn achtergrond, ‘geef het wel een kans’, ging ik nog een vierde keer. En tot mijn grote verbazing gebeurde er toen heel veel: al mijn klachten verergerden!Ik schrok, maar Caroline was heel enthousiast. Dit betekende dat mijn lichaam de jarenlang opgebouwde spierspanning losliet – eindelijk begon het herstelproces. Geleidelijk werden mijn klachten minder, tot zelfs mijn tennisarm helemaal over was! Ik was zo onder de indruk van de resultaten van Body Stress Release dat ik besloot om de techniek zelf te gaan leren. Dat betekende dat ik voor 5 maanden naar Zuid-Afrika ging om daar aan de Academy of Body Stress Release te studeren. En met goed gevolg: per 1 oktober 2006 startte ik mijn praktijk, samen met Caroline, in Weesp. De resultaten zijn echt ongelooflijk en het allermooiste is dat hetgeen ik doe de aanzet is om het zelfhelende vermogen van het lichaam te stimuleren, waardoor het lichaam op natuurlijke wijze en zonder invloeden van buitenaf teruggaat naar een gezonde situatie.
Herman Kamp Herman Kamp, 45 jaar Sinds mijn pubertijd lijd ik al aan slapeloosheid. Door diverse ongelukken met o.a. sporten en auto’s zijn daar enkele vervelende blessures bijgekomen, waaronder een whiplash, versleten knie en chronische diarree. Met deze klachten heb ik veel gedokterd. Eerst in de reguliere geneeskunde en daarna in het alternatieve circuit. Iedereen beloofde mij gouden bergen. Ik heb veel nieuwe ervaringen opgedaan, maar vaak ervoer ik nauwelijks of totaal geen verandering/verbetering in mijn lijf. In 2010 kwam Judith met informatie over BSR thuis. Weer iets nieuws, was mijn eerste reactie. Maar toen ik de informatie op internet las moest ik mijn mening direct herzien: dit klinkt logisch én simpel. Samen hebben we een afspraak gemaakt bij Sonja Kamminga van BSR praktijk Kuma de Korpo in Kraggenburg. Als reactie op de eerste afspraak ben ik 3 dagen ziek geweest. Wauw, dat enkele “drukjes” zo’n effect kunnen hebben. Na enkele behandelingen merkte ik direct al verbeteringen. Eindelijk iets wat wél werkt. Meteen ben ik van alles over BSR gaan lezen. Wat zou het toch fantastisch zijn als ik dit ook kon leren en wat zou ik hier veel mensen mee kunnen helpen, was meteen mijn gedachte. Prachtig was te vernemen dat Judith precies dezelfde gedachten had.
Sonja Kamminga Sonja Kamminga, 40 jaar Zelf heb ik in 2006 met Body Stress Release kennis gemaakt als gevolg van meer dan 20 jaar rugklachten. Ik heb in die periode veel verschillende therapieën ondergaan en geprobeerd. Ook kreeg ik de laatste jaren steeds meer “klachten”. Ik had vaak buikpijn, last van mijn nek en schouders, chronische voorhoofdsholteontsteking en zo voort. Na vele onderzoeken in de laatste jaren werd de conclusie getrokken dat ik een te hoge spierspanning in mijn lichaam had. Ik moest er maar mee leren leven, want daar was niks tegen te doen. Ik probeerde mijn “ontspanning” te zoeken in Reiki, Yoga, meditatie, sauna in huis, fietsen op laag verzet, etc. Hoewel dit mijn leven wel verrijkte leidde dit echter niet tot verbetering van de klachten. Ze hadden waarschijnlijk toch gelijk, er was niks tegen te doen. Daarbij heeft bijna iedereen rugklachten, dus moest ik niet zeuren. Toen ik ook het sporten helemaal moest opgeven omdat ik niet meer goed kon functioneren op mijn werk na een avondje sporten, begon ik op internet te zoeken naar spierspanning. Op deze manier kwam ik bij Body Stress Release Practitioner Kees Varkevisser in Zwolle terecht. Na een telefonische uitleg ben ik voor mijn eerste drie releases heen gegaan. De techniek sprak me erg aan en ik had zoiets van “Baat het niet, het schaadt ook niet”. Je hoeft er namelijk niks bij te slikken (pillen of poeders) of voor aan te schaffen. Je hoeft zelfs niet eens je kleren uit en je moet je schoenen aanhouden. Mijn lichaam reageerde heel heftig in het begin. Dit was voor het eerst. Ik had wel vaker tijdelijk een verlichting gehad, na verschillende therapieën, maar nog nooit echt een verandering in mijn lichaam gevoeld. De klachten kwamen altijd in dezelfde vorm, of met meer klachten terug. Nu was mijn lichaam aan het werk. Ik was heel erg moe, maar dat werd uitgelegd. Het lichaam is bezig zichzelf te genezen en dat kost energie. Ik had ook opnieuw de pijn die ik herkende van na een auto-ongeluk. Mijn lichaam begon nu pas aan de genezing, omdat ik mezelf er ruimte voor gaf. Na een half jaar Body Stress Release, in die periode heb ik ongeveer tien behandelingen gehad, was ik klachtenvrij. Ik kon gewoon weer een tijd op een stoel zitten (heel handig als je veel moet vergaderen!). Ik kon makkelijker bewegen, o.a. mijn sokken aantrekken, en voelde me meer een stuk beter in mijn vel. Vanaf toen ben ik in “onderhoud” gegaan. Elke vier tot zes weken ging ik voor een release. Mijn lichaam gaf zelf aan wanneer het weer tijd was. Na een release voelt mijn lichaam weer heerlijk ontspannen aan.
Christine van Kalken Christine van Kalken, 43 jaar Een aantal jaar geleden heb ik voor het eerst de effecten van BSR zelf ervaren. Mijn rugklachten waren verholpen net als de nekklachten van mijn man. Ik was zo onder de indruk van de mogelijkheden die BSR biedt, dat ik me er meer in ben gaan verdiepen.
Debby Bijl Debby Bijl, 40 jaar Ik had regelmatig last van mijn onderrug. Een onstabiel gevoel en soms schoot het er gewoon in waardoor je een paar dagen uit de roulatie was. Je kan je dan niet bewegen zonder pijn en het tillen was dan erg moeilijk en soms onmogelijk, wat erg lastig is met jonge kinderen... Diverse keren heb ik verschillende therapieen en behandelingen geprobeerd met weinig of tijdelijk resultaat. Ik ben met body stress release in aanraking gekomen omdat ik er iemand over hoorde vertellen. Het klonk mij nog wat vaag en tegelijkertijd stond ik open voor alle mogelijke oplossingen. Ik besloot dus om een poging te wagen. De eerste keer dacht ik nog: dat dit kan werken, het is zo licht en prettig dat kan geen effect hebben. Dezelfde avond kwam de reactie. Heel erg moe, met een branderig gevoel van binnen en rillerig van buiten. Na de 2e release was ik weer erg moe en had ik een strakke band-gevoel in de rug en buik en had ik het heel erg koud. Je kon gewoon merken dat het lichaam aan het werk werd gezet ook in de dagen erna... Er kwam beweging in. Dit hield niet in dat mijn klachten meteen verdwenen waren! Na de 6e release werd ik erg stijf in mijn rug. Ik werd er moedeloos van en wilde stoppen, mijn practitioner was juist enthousiast. Hij kon eenvoudig uitleggen dat de stijfheid duidelijk het gevolg was van het loslaten van de jarenlange opgebouwde spierspanning en dat het herstel nu was ingezet. En dat klopte, de stijfheid hield nog een paar dagen aan en verdween daarna vanzelf (zonder oefeningen te doen) waarna ik me heerlijk soepel voelde en mijn rug veel stabieler was dan de laatste jaren.
Anouk Leek Anouk Leek, 37 jaar Na een motorongeluk in 2004 heb ik lange tijd veel last gehad van mijn nek. Een whiplash, aldus de doktoren. Naast chronische pijn aan nek, hoofd en schouders betekende dat ook concentratieproblemen en voortdurende misselijkheid. Van fysiotherapeut, neuroloog, kraker, manueel therapeut tot mensendieck; ik heb ze allemaal bezocht. Hoe goed de therapeuten ook hun best deden, mijn klachten gingen niet weg. Met een flinke dosis scepsis wandelde ik daarom in de zomer van 2008 de praktijk van een Body Stress Release practitioner binnen. Een paar behandelingen later voelde ik me als herboren. Kennelijk had mijn lichaam dat duwtje nodig om het zelfherstellende vermogen weer op gang te brengen. Inmiddels voel ik me weer vitaal en energiek. Ik sport, beweeg en werk met het plezier en de kracht alsof er nooit een ongeluk is geweest. Het bleek zelfs een ommekeer in mijn leven.
Sandra Roelofsen Sandra Roelofsen, 34 jaar Mijn levensreis is 34 jaar geleden begonnen, geboren en getogen op de Veluwe, in Ermelo. Na het VWO de grens over gegaan om geneeskunde te studeren aan de Universiteit van Antwerpen. In het 5e jaar van de studie heb ik een ongeluk gehad en dat heeft mijn leven grondig op zijn kop gezet. Ik heb mijn studie niet kunnen afmaken en ben weer terug naar Nederland verhuisd. Na een aantal jaar de studie Natuurgeneeskunde gestart en me verdiept in twee studierichtingen; Westerse kruidengeneeskunde en Traditionele Chinese Geneeskunde (acupunctuur). Daarnaast gewerkt als therapeut in een praktijk voor bioresonantie. De overgang van het regulier geneeskundig denken naar de meer holistische visie van de zogenoemde alternatieve geneeskunde was groot, maar uitermate boeiend. Het ongeluk is het startpunt geweest van een zoek- en ontdekkingstocht. Van de fysiotherapeut, manueel therapeut, chiropractor, osteopaat, orthomanuele arts naar de acupuncturist, fytotherapeut, VEGA tester en bioresonantie therapeut. Van de psycholoog, psychotherapeut naar de haptonoom, familie opstellingen, spirituele coaching en sensitherapie. In het begin noodzaak om me beter te voelen en weer door te kunnen, later met name nieuwsgierigheid, groei en ontwikkeling. Op mijn pad kwam ook Body Stress Release. Ik was toentertijd in de veronderstelling dat ik met de restklachten van het ongeluk moest leren leven, maar niets was minder waar! De klachten zijn verdwenen en dat is fantastisch. Dit was echter alleen de start van het proces, ook andere klachten kwamen aan bod en verdwenen, zowel fysieke als emotionele. En gaandeweg voelde ik me steeds beter in mijn vel zitten! Eenmaal, andermaal... verkocht! Wat een prachtige techniek en wat bijzonder om mensen op deze manier te kunnen begeleiden in hun proces.
Lieke Holtzer Lieke Holtzer, 55 jaar In augustus 2005 was ik, zelfstandig trainer/coach, op weg van een afspraak naar een andere en werd ik in mijn trouwe Renaultje Clio van opzij aangereden door een grote zwarte Ford. Gevolg: twee gebroken vingers, een soort van shock (Hoe kan het nou dat ze me niet had gezien??!!) en mijn auto totall loss. Pas na verloop van tijd bleek ik een fikse whiplash te hebben. Ik had zo een twee keer per week helse nek- en hoofdpijnen die minstens 12 tot 24 uur aanhielden, had last van misselijkheid en duizeligheid en ik begon steeds vaker wazig te zien. Ook kreeg ik steeds meer last van geheugenstoornissen en concentratieproblemen, was sneller moe en ging slechter slapen. Bovendien was ik extreem gespannen en angstig in het verkeer, ik durfde niemand meer te vertrouwen. Huisarts en ziekenhuis konden niets voor me doen, op rontgenfotos van mijn nek was niets te zien. Fysiotherapie concentreerde zich op mijn gebroken vingers. Ook de homeopaat, iriscopist, acupuncturist en osteopaat brachten geen soelaas. Mijn werk begon er steeds meer onder te lijden, ik moest regelmatig opdrachten en afspraken afzeggen. Ik begon steeds wanhopiger te worden en probeerde voorzichtig mezelf aan het idee te wennen dat ik iemand met lichamelijke beperkingen geworden was, iemand die niet langer dan een half uurtje kon wandelen en daarvan al bekaf was. In het voorjaar van 2006 kwam ik in aanraking met Body Stress Release. Al na de eerste release voelde ik mijn levensenergie terugkeren. Na verloop van tijd had ik geen last meer van duizeligheid of misselijkheid en begonnen de frequentie en de intensiteit van mijn hoofd- en nekpijnen (wat) af te nemen. Het proces verliep bij mij heel langzaam, maar ik bleef vol goede moed, omdat ik geloofde dat dit tot structurele verbeteringen zou leiden. Ik werd steeds enthousiaster en besloot zelf ook de opleiding tot Body Stress Release Practitioner te gaan volgen, ondanks alle praktische bezwaren. De Body Stress Release Academy is namelijk in Zuid Afrika en de opleiding duurt vijf maanden aaneengesloten. Ik ben op 1 oktober 2007 als gediplomeerd Body Stress Release Practitioner teruggekeerd uit Zuid Afrika en mijn praktijk draait op volle toeren! En mijn whiplash? De linkerkant van mijn nek en mijn linkerschouder blijven een kwetsbaar gebied, dus daar ben ik voorzichtig mee. Ik heb nog slechts een of twee keer per maand (draaglijke) hoofdpijn, ik slaap weer prima, mijn geheugen en concentratie zijn weer uitstekend en ik heb een heel acceptabel energieniveau. Een wandeling van anderhalf uur is geen probleem meer. Ik kan in ieder geval weer hele dagen werken en geniet van elke nieuwe dag.
Roy van de Wijngaard Roy van de Wijngaard, 44 jaar Ik had al sinds mijn jeugd rugklachten, die in de loop der jaren verergerden. Op een gegeven moment kon ik geen tien minuten achter elkaar zitten, staan of lopen. Slapen ging niet meer en mijn sociale leven stond op een laag pitje. Na twee rugoperaties werd het neergaande proces gestopt, maar beter werd het niet. Zware pijnstillers en slaappillen werden een onderdeel van mijn bestaan. Geen therapie gaf verbetering, ik kreeg te horen dat ik maar moest leren omgaan met de pijn. Totdat ik 2006 in aanraking kwam met Body Stress Release. Voor het eerst reageerde mijn lichaam weer en voelde ik dat er veranderingen plaats vonden. Inmiddels ben ik al weer lang van de pijnstillers af en kan mijn rug weer goed belasten. Intussen wees ik ook vrienden en bekenden op deze techniek. Ik ben enthousiast geworden door de milde manier van behandelen, de kracht en eenvoud van Body Stress Release. Ik zag geweldige resultaten om mij heen en besloot zelf de opleiding tot practitioner te volgen.
Didi Visscher Didi Visscher, 57 jaar Door allerlei klachten, zoals bijvoorbeeld rusteloze- en kramp in benen, verstopte neus tijdens het slapen en voornamelijk hevige hoofdpijn/migraine was ik al jaren aan het zoeken naar een oplossing om daarvan af te komen. Ik heb daarvoor van alles geprobeerd: homeopathie, reiki, acupunctuur, yoga, osteopathie, fysiotherapie enz. Soms dacht ik een therapie gevonden te hebben maar het hielp altijd maar voor korte duur. Of ik moest druppels en pillen in blijven nemen want anders kwamen de klachten gewoon weer terug. Per toeval kwam ik op internet informatie tegen over Body Stress Release wat mij door de verhalen die ik er over las gelijk hoopvol stemde en ik heb gelijk een afspraak gemaakt voor een behandeling. Ik vond het heel bijzonder dat ik met een behandelbank gekanteld werd en dat kantelen gaf ook gelijk al een stukje ontspanning. De behandeling voelde zacht aan maar gelijktijdig gebeurde er ook veel, doorlopend leek het wel of er spanning uit mijn lichaam wegliep. Ik kreeg oefeningen mee voor mijn nek die ik elke avond moest uitvoeren. Na een aantal behandelingen kreeg ik resultaat en behandeling na behandeling bleef het steeds beter gaan. Het slikken van medicijnen tegen migraine is verleden tijd, ik ben daar zo blij om. Voorbij zijn de dagen dat ik niet meer kon functioneren omdat ik door de migraine aan mijn bed gekluisterd was. Soms heb ik nog hoofdpijn maar niet meer zoals eerst, toen had ik alle vormen van hoofdpijn tegelijk nu is het beheersbaar geworden en bepaald het mijn daginvulling niet meer. En ik weet nu ook dat ik hoofdpijn krijg van stress, ik heb beter leren luisteren en begrijpen wat het lichaam aan signalen geeft.   Mijn rusteloze benen en krampen zijn helemaal over wat mijn nachtrust zeer ten goede komt. Ik ben blij dat ik beter slaap en praktisch geen pijnstillers hoef te slikken. Daarnaast ben ik mij meer bewust geworden van wat goed en slecht is voor mijn lichaam. Hiermee was mijn interesse in Body Stress Release nog meer gegroeid en heb ik besloten de opleiding in Zuid-Afrika te volgen en mijn eigen praktijk te beginnen. Ik ben in april 2012 vertrokken en sta nu aan het begin van een nieuwe uitdaging: het helpen van andere bij het proces het zelf-genezend vermogen in het lichaam te stimuleren. Ik hoop u in mijn praktijk te ontmoeten en help u graag bij het proces naar een goede gezondheid.