Inmiddels hebben vele mensen de weg naar een BSR praktijk gevonden.
Op deze pagina kunt u enkele ervaringen lezen van cliënten en welke resultaten ze met BSR behaald hebben.

Ervaringen

Emotionele spanning

In 2017 heb ik teveel zware emotionele ervaringen meegemaakt. Te jong overlijden van dierbaren. Deze ervaringen gaven geen fysieke lichamelijke klachten maar ik was labiel. Had het gevoel over een dun emotioneel lijntje te lopen dat ieder moment kon knappen. Alleen de naam al (body stress release) zorgde dat ik het wel wilde proberen en omdat een vriendin die net zo nuchter is als ik er goede ervaringen mee had. Het eerste gesprek was nog emotioneler dan ik had verwacht, Debby gaf mij dat vertrouwen. Na de eerste behandeling was ik opgelucht en was mijn stress niveau flink gedaald, zo prettig! Ik kan het echt iedereen aanraden! BSR was voor mij een ervaring alsof ik bij een masseur was geweest (ontspannen lichaam) en tegelijkertijd met een psycholoog had gesproken (een rustige geest). En dan ben ik maar vier keer geweest tot nu toe.

Dubbele nekhernia

Ik heb 2 maal heel veel last gehad van een dubbele nekhernia. Via via ben ik bij de BSR gekomen. Allereerst sta je er wel een beetje sceptisch tegen aan te kijken, om het zo maar eens te zeggen. Na een paar behandelingen, werd de pijn en ellende al gauw een stuk minder, ik dacht nog ,”dit gaat goed”. Na nog een keer of 4 voelde ik mij weer op en top ! Nu ga ik hier om de 6 a 8 weken voor een onderhoudsbeurt nog steeds naar toe, en iedere keer voelt het weer prima ,ik ga het voorlopig nog niet afzeggen Wie wil er nu niet van de pijn af zijn …toch !

Onderrug-, nek- en schouderklachten

Ik kende BSR al langer via via, maar had nog nooit een release gehad, dan wel nodig gevonden. Tot ik na enige jaren van ongemak en operaties bij BSR terecht kwam met mijn klachten. Niet heel ernstig, maar wel aanwezig: pijn aan onderrug, nek en schouderklachten, rechterarm en elleboog pijnlijk, zere voeten na lang staan. En niet te vergeten opvliegers en nachtzweten. Na de releases op de 1e, 4e en 11e dag meteen reacties als zeer vermoeid zijn, stijf in het lijf. Daarna verbetering van klachten en toch weer terug komen van de pijn in een soort golfbeweging. Dat is een normale reactie. Wel meteen verbetering in de rug! Daarna nog 2 keer terug geweest en langzaam aan gaat het steeds beter. Gevoel van minder ‘onder spanning staan’. Duidelijk minder opvliegers, hoera! Al met al zeer tevreden over de behandeling. Nu een afspraak over vier weken en dan maar kijken hoe het verder gaat. Bijkomend effect voor mij: veel minder last van winderigheid! Daar had ik veel last van na mijn operatie. Nooit opgenoemd en toch duidelijk verbeterd. Is dat niet grappig?

BSR behandeling - schouderblad release

Ondersteuning bij borstkanker

In december 2018 kreeg ik de diagnose borstkanker. Naast het reguliere traject wilde ik ook andere vormen van therapie om te genezen van deze illness. Ik ben ervan overtuigd dat het ontstressen van het lichaam het herstellend vermogen en immuunsysteem versterkt. In overleg hebben we gezocht wat de beste momenten van behandeling zijn. Dat bleek de rustweek tijdens de kuren. Hierin werd extra aandacht gegeven aan de chemische release. En het heeft ontzettend goed geholpen: mijn lichaam kon de zware chemo’s en immunotherapie prima aan. Ik ben nagenoeg niet ziek geweest en mijn energieniveau verbeterde zelfs! En dat komt mede door BSR. Inmiddels ben ik geopereerd en helemaal schoon verklaard. En BSR zal ik blijven doen, al is het maar ter preventie van kwalen maar vooral omdat ik het mijn lichaam zo ontzettend gun.

Burnout en vele lichamelijke klachten

Al heel wat jaren heb ik allerlei gezondheidsklachten. Met een heftige burnout kwam ik uiteindelijk in 2005 thuis te zitten. In sommige perioden heb erg veel hoofdpijn (clusterhoofdpijn), rugpijn, pijnlijke knieën etc. Van fysiotherapeut, neuroloog, haptonoom, masseur en manueel therapeut. In de afgelopen jaren heb ik ze allemaal wel een keer bezocht. Hoe goed de therapeuten ook hun best deden, mijn klachten gingen niet weg. Tot ik het afgelopen jaar van familie het advies kreeg om eens een practicer van Body Stress Release (BSR) te bezoeken. Zo ben ik bij Erwin Odendaal terecht gekomen. In het begin van de behandeling was het voor mij heftig. Maar een paar behandelingen later voelde ik mij al een heel stuk beter. Kennelijk had mijn lichaam dat duwtje BSR nodig om het zelfherstellende vermogen weer op gang te brengen. Inmiddels voel ik me weer vrolijk, vitaal en energiek. Ik beweeg en werk weer met plezier.

uitleg op tablet

Vermoeidheidsklachten en depressie

Vorig jaar met veel pijnklachten bij Erwin Odendaal terechtgekomen. Vooral aan rechterzijde en dan van nek tot voet. Daarbij vermoeidheidsklachten en depressie. Al na een paar behandelingen merkte ik verschil. Ik kon me wat makkelijker bewegen en de pijn nam af. Ik ben ondertussen een half jaar verder en kan weer sporten en ook beweeg ik een stuk beter. Erwin is een aardige therapeut die tijd voor je neemt. De behandeling vindt plaats in een fijne omgeving. Er wordt goed uitgelegd wat er gebeurd als de behandeling plaatsvindt.

Brandende rug en als een vioolsnaar

De afgelopen 6 jaar heb ik bij diverse therapeuten op de behandelbank gelegen vanwege pittige rugproblemen. Bij toeval las ik een artikel over BSR en besloot dat eens te proberen. Vanaf de 1e behandeling ben ik bijzonder enthousiast. Ik, altijd zo gespannen als een vioolsnaar, werd daar een heel ander mens. Van een constant pijnlijke brandende rug naar een “kampvuurtje” en langzaam aan naar een “zo goed als weg” gevoel. Geweldig, dit na 1 behandeling. Eens per 2 maanden is momenteel genoeg om me beter, pijnlozer en fit te voelen. Ik ben een zeer enthousiaste en tevreden cliënt.

Fybromialgie

In de winter van 2017/18 had ik zo'n pijn in mijn heupen en benen dat ik bijna niet meer kon lopen. Ook mijn fysiotherapeut had hier geen oplossing voor omdat de oorzaak niet goed te achterhalen was. Na een aantal BSR-behandelingen merkte ik al dat de pijn afnam. Ik voel dat veel opgebouwde spanning in mij lichaam is afgenomen. Het was na sommige behandelingen zwaar en soms zelfs emotioneel. Ik zal nooit helemaal pijnvrij zijn, maar lopen kan ik weer. De frequentie van mijn bezoek was eerst elke week, maar dit is afgenomen tot een keer in de 3 weken. Soms zit er zelfs meer tijd tussen. Ik heb veel minder hoofdpijn, mijn darmen werken zelfstandig, en de pijn in mijn benen is weg. Ik zal Marike blijven bezoeken omdat de BSR mij echt geholpen heeft. De frequentie zal misschien afnemen maar het blijft goed om die opgebouwde spanning los te laten.