Home > Algemeen > Nieuws

Nieuws


Praktijksluiting voorlopig tot 28 april

31 mrt, 2020 -

Geachte cliënten, als Body Stress Release-practitioners hebben wij een contactberoep. Voor deze beroepsgroep is op 23 maart vanuit de overheid de maatregel afgekondigd om per direct de praktijk te sluiten. Dit geldt voorlopig tot 28 april.

Alle collega's doen dit met pijn in het hart, we begrijpen dat het voor cliënten heel lastig kan zijn. Maar met elkaar moeten we er alles aan doen om de uitbraak van het coronavirus te beteugelen. In spoedeisende gevallen bestaat toch de mogelijkheid tot een consult, dat kan echter alleen op indicatie van een arts. Voor alle andere vragen, informatie of voor een steuntje in de rug: neem contact op met uw eigen practitioner. We staan u graag te woord.
Zorg goed voor uzelf, blijf thuis. We zien u graag in goede gezondheid terug!

Uw afspraak en het coronavirus

17 mrt, 2020 -

Het coronavirus is in Nederland. Wellicht vraagt u zich af of u uw afspraak voor Body Stress Release (BSR) wilt laten doorgaan of niet. In het algemeen wijzen we u op het beleid van de rijksoverheid en de RIVM, dat zegt: heeft uw verkoudheidsklachten, blijf dan thuis. Zeg uw afspraak af. Behoort u tot de risicogroep, maak dan uw eigen afweging of u de afspraak wel of niet door laat gaan.

De zorg die wij leveren, is geen vitale zorg. Maar Body Stress Release kan zeker bijdragen aan uw welzijn in deze stressvolle tijd. BSR activeert immers het zelfherstellend vermogen van het lichaam.
BSR-praktijken informeren hun cliënten over voorzorgsmaatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen. Sommige praktijken hebben uit eigen overweging besloten om de deur tot nader order te sluiten, andere bieden de mogelijkheid om de afspraak kosteloos te annuleren. Informeer bij uw eigen praktijk naar het beleid dat gevolgd wordt. Het bestuur van de BSRAN houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zal haar leden waar nodig informeren en adviseren. Wij wensen iedereen sterkte in deze bijzondere tijd; zorg goed voor elkaar!

Waarschuwing

29 feb, 2020 -

Tot onze spijt hebben wij vernomen dat er binnenkort een cursus van een week wordt aangeboden waar men een 'ruwe vorm van Body Stress Release' zou kunnen leren. Deze cursus is niet formeel erkend; wij raden mensen ten zeerste af om deze cursus te volgen. Body Stress Release kan niet binnen een week geleerd worden, met deze cursus is men niet bekwaam om mensen met onze techniek te helpen.

Erkende Body Stress Release-practitioners zijn breed opgeleide professionals. De enige officiële Academies voor het leren van deze effectieve techniek bevinden zich in Dorset, Engeland en Rondevlei, Zuid-Afrika. Studenten volgen daar ruim 5 maanden een intensief opleidingsprogramma; zij worden gedegen getraind tot volwaardig therapeut.

De BSRAN (Body Stress Release Associatie Nederland) en onze internationale organisaties nemen nadrukkelijk afstand van deze cursus. Het moge duidelijk zijn dat men met het volgen van een korte cursus GEEN Body Stress Release geleerd dan wel gegeven kan worden. Voor een erkende practitioner in de buurt kijkt u op www.bodystressrelease.nl

Reageren? Dat kan op bestuur@bodystressrelease.nl.

Nieuws op Facebook

01 sep, 2017 - www.facebook.com/BodyStressReleaseNederland