Home > Algemeen > Laatste nieuws

Laatste nieuws


JE HOEFT NIET MET PIJN TE LEVEN

JE HOEFT NIET MET PIJN TE LEVEN

13 jul, 2017 - Gezondheidsklachten. Ik kan er helaas over meepraten’, vertelt Janneke (43), die samen met haar dochter Mara (7) cliënt is in de praktijk Body Stress Release Kennemerland.
Body Stress Release (BSR) is een unieke, milde gezondheidstechniek die het zelfherstellend vermogen van het lichaam optimaliseert. Neem je al lange tijd genoegen met pijn en ongemak? Is je verteld met je klachten te leren leven? Vaak is dat niet nodig!

Hoe ontstaat Body Stress?
Body Stress, oftewel vastgezette spierspanning, ontstaat door overbelasting. Heb je een veeleisende baan? Maak je een emotionele zware tijd door? Pas een operatie of ongeluk gehad? Het lichaam beschermt zich tegen deze vormen van stress door spierspanning vast te zetten. Helaas is het lichaam niet altijd in staat om deze spanning weer zelfstandig los te laten. Door deze Body Stress werkt het zelfherstellend vermogen van je lichaam minder, is je herstel langzamer en voel je je moe en stijf, en vaak ontstaan er pijnklachten.

‘Klachten zo goed als verdwenen’
Dit is ook de ervaring van Janneke: ‘Na een stressvolle periode door een scheiding en ontslag op mijn werk 2 jaar geleden, bleef ik last houden van een onrustig / stressgevoel in mijn lijf, met daarbij pijnklachten aan mijn nek en af toe migraineaanvallen. Ook mijn dochter had klachten: zij sliep slecht, had woedeaanvallen en zat niet lekker in haar vel. Een oorzaak is nooit gevonden. Sinds we samen naar Body Stress Release gaan, zijn mijn klachten zo goed als verdwenen en slaapt Mara weer hele nachten door, voelt zij zich rustig en geniet zij weer van het samenzijn met haar vriendinnetjes.’

Voor iedereen
Sinds 2010 heeft Laura Sinnema een eigen praktijk aan Heussensstraat 2A in Haarlem. ‘Body Stress Release is er voor iedereen, voor jong en oud. Mijn jongste cliënt is nog geen 3 maanden en de oudste telt 92 jaar.’ Laura benadrukt dat Body Stress Release niets zweverigs is. ‘BSR onderscheidt zich doordat het geen alternatieve geneeswijze is, maar een aanvullende gezondheidstechniek. Het kan prima naast reguliere zorg. Ik ben blij dat ik al zoveel mensen heb mogen helpen met deze techniek. Ze zitten weer lekker in hun vel, en gaan met plezier sporten, werken en spelen.

Hoe werkt een behandeling?
BSR is een behandeltechniek waarbij we kijken naar de gehele mens. De voorgeschiedenis is net zo belangrijk als de klachten. De behandeling, waarbij met een reflextest wordt bepaald waar spanning zich in het lichaam bevindt, bestaat uit lichte drukimpulsen op plekken waar de spanning wordt getest met reflextesten. Door de behandeling laat het lichaam laag voor laag de spierspanning los.
Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van klachten en de persoon. Bij recente Body Stress of een acuut probleem zal het proces van loslaten snel verlopen. Als klachten al langer bestaan, duurt de behandeling ook langer. Bij kinderen is het proces vaak verrassend kort.

Voor meer informatie of een practitioner bij u in de buurt:www.bodystressrelease.nl

Wordt BSR in 2017 vergoed ?

02 jan, 2017 - Ja, op www.zorgwijzer.nl kunt u de verzekeraars vinden die BSR ook in 2017 zullen vergoeden. Ook worden daar de bedragen per behandeling vermeld. Voor volledige informatie vraag het na bij de verzekeraar zelf.

BSR bij Omroep Friesland.

12 apr, 2015 - 25 maart werd Judith Kamp van BSR Heerenveen geinterviewd door Omroep Friesland. In het programma Muzyk yn Bedriuw werden haar vragen gesteld over stress op het werk en stress bij jonge mensen. Het complete interview is te beluisteren onder de volgende link: https://youtu.be/vRq9y2gxe_k

Artikel in de Telegraaf

Artikel in de Telegraaf

17 aug, 2014 -

VEERTIG JAAR SPANNING KWAM VRIJ
Telegraaf - Marion van EsIrma de Vries (52) uit Almere kreeg kort na elkaar twee nekhernias en een whiplash. Dankzij Body Stress Release heeft ze daar nauwelijks meer last van. Enthousiast over deze techniek opende zij haar eigen praktijk: www.bsralmere.nl.


’Een nekhernia krijg je natuurlijk niet zomaar, bij mij was het een opbouw van veel verschillende dingen. Ik had last van stress, sportte heel vaak en ben lange tijd behoorlijk ziek geweest. In 2003 zei mijn lichaam ’stop’. Een halfjaar nadat mijn klachten waren verdwenen, kreeg ik de volgende hernia. Geen enkele therapie hielp en in het ziekenhuis zeiden ze dat ik pas mocht terugkomen als het nóg erger werd.

Intussen zat ik thuis en kon ik niets. Ik hoorde over Body Stress Release (BSR), een techniek die is bedoeld om het lichaam te helpen opgebouwde spierspanning, veroorzaakt door onder meer lichamelijke of emotionele overbelasting, los te laten. BSR zorgt ervoor dat niet alleen je spieren, maar ook je zenuwen zich gaan ontspannen. Na een paar behandelingen kwam alles los: pijn, maar ook griepaanvallen en oude sportblessures. Veertig jaar aan opgebouwde spanning kwam vrij.

Na een halfjaar was ik volledig hersteld. Ik dacht erover om in Zuid-Afrika een opleiding tot BSR-practitioner te volgen. Ik had altijd al iets met mensen willen doen en van mijn kantoorbaan werd ik niet bepaald gelukkig. Toch stelde ik de beslissing uit, want ik durfde niet. Twee weken later kreeg ik een motorongeluk waaraan ik een whiplash overhield. Achteraf gezien een keiharde les; ik wist meteen dat ik naar Zuid-Afrika moest gaan.

In april 2007 vertrok ik, een halfjaar later kwam ik zonder nekklachten en met een diploma terug. Vrij snel opende ik mijn eigen praktijk in Almere en Laren. Fantastisch dat dit nu een deel van mijn leven is geworden waarmee ik anderen kan helpen. Ik verbaas me elke keer weer. Mensen komen langs met bijvoorbeeld migraine, pijn- of burn-outklachten en herstellen zo goed dat ze hun leven weer terugkrijgen.

Dat geldt ook voor mij. Mijn werk is nog steeds een valkuil, ik maak lange dagen en sta constant in verkeerde houdingen. Toch merk ik vrijwel niets van mijn nek. Ook kan ik weer tennissen zonder dat ik vanwege kramp voortijdig moet stoppen. Spierspanningen zijn niet te voorkomen, dus af en toe ga ik naar een collega voor een ’onderhoudsbeurt’. Daarna pak ik mijn drukke leven gewoon weer op. Tien jaar geleden had ik dat nooit volgehouden. Ik heb me officieel beter gemeld bij mezelf.”


http://www.telegraaf.nl/gezondheid/22785579/___Veertig_jaar_…

Artikel in Paravisie

Artikel in Paravisie

25 jun, 2014 - In het juli-nummer van het maandblad Paravisie leest u het ervaringsverhaal van jounaliste Sofie Rozendaal en haar moeder: Onderhoudsbeurt voor je lichaam
www.paravisie.nl
Website over stress

Website over stress

28 mrt, 2014 -

Sinds kort is er een interessante website: stressplein.eu. Met informatie over (de bewustwording van) stress, tips en tricks en een forum waarop iedereen zijn of haar ervaringen met stress kan delen.
Intiatiefnemer van de site, Ronald  - zelf ervaringsdeskundig op het gebied van stress vanwege een burnout - schreef een pagina over stress en BSR: stressplein.eu/spierspanning-door-stress.

Nieuwe Engelse website

Nieuwe Engelse website

03 mrt, 2014 - Onze Engelse collega's, de Body Stress Release Association United Kingdom, hebben onlangs hun website vernieuwd. Neem eens een kijkje op www.bodystressrelease.org.uk!
In Memoriam Ewald Meggersee

In Memoriam Ewald Meggersee

10 dec, 2013 - De Body Stress Release Associatie Nederland rouwt om het verlies van een van haar grondleggers: Ewald Meggersee.
Zaterdag 7 december 2013 kwam een plotseling einde aan het leven van de man wiens zoektocht naar gezondheid leidde tot de ontwikkeling van Body Stress Release (BSR).


Ewald en zijn toenmalige vrouw Gail zijn de pioniers van BSR. Zijn eigen reis op zoek naar herstel van rugletsel, opgelopen in zijn kindertijd, was onderdeel van de ontwikkeling van de BSR-techniek. Hoewel hun praktijk in Kaapstad, Zuid-Afrika, druk bezocht werd, richtte het echtpaar zich op het verspreiden van de techniek door het oprichten van de Body Stress Release Academy. Ruim een kwart eeuw later zijn er honderden practitioners opgeleid die in 15 landen ter wereld mensen helpen hun eigen weg naar gezondheid te vinden.   
 

Ewald was een wijze man, een vriend en mentor voor iedereen die hij heeft getraind in de bijzondere techniek van BSR. We missen hem, maar zijn hem bovenal dankbaar voor zijn lessen en zijn ongelooflijke vasthoudendheid in zijn geloof in BSR.
 

Hamba Kahle, dear Ewald!

  

Ewald Erich Meggersee
21 september 1944 – 7 december 2013

 

Open Bedrijvendag Midden Drenthe

15 okt, 2013 -
Zaterdag 2 november doet BSR Beilen mee aan de Open Bedrijvendag Midden Drenthe.
Van Harte Welkom van 10.00 tot 16.00 uur.
www.bsrbeilen.nl
Nieuwe practitioners!

Nieuwe practitioners!

29 sep, 2013 - Hartelijk welkom aan de 10 nieuwe collega's die de BSRAN vanaf vandaag rijk is! Met goed gevolg hebben zij allen de opleiding aan de BSR Academy in Rondevlei, Zuid-Afrika, afgerond. Binnenkort gaan zij op verschillende plekken in Nederland aan de slag als BSR-practitioner. 

Wie zijn de nieuwe collega's en waar gaan zij werken?
Op de foto, van links naar rechts,

bovenste rij:
Søren Jensen (Wassenaar), Wilfried Nieuwhuis (Denekamp), Adinda van Schagen (Amsterdam), Anika Meijer (Doetinchem), Macha de Werd (Den Haag), Marije Beugelink (Groningen).

onderste rij:
Jolanda de Jong (Driebergen-Rijsenburg), Andy Bengsch (Barendrecht), Vera de Bever (Den Bosch), Kees Ruijer (Purmerend).

Hou de pagina met praktijkgegevens in de gaten, daar vindt u, zodra ze bekend zijn, alle contactgegevens.


Bewust Haarlem Markt

Bewust Haarlem Markt

05 sep, 2013 - BSR Kennemerland is aanstaande zondag 8 september aanwezig op de Bewust Haarlem Markt op de Grote Markt in Haarlem.

Van 11.00 tot 17.00 uur zijn er 100 marktkramen en 3 podia waar van alles te zien en te doen is. Deze duurzame en biologische markt wordt voor de 6e keer georganiseerd. Er is aandacht voor bewustzijn, gezondheid, welzijn en creativiteit. Bewustwording gaat immers vooraf aan een gezonde en plezierige manier van samen leven. Zondag is er ruimte voor dans, zang, tai chi, yoga, eten, drinken en ontmoeten. 

Kijk voor meer informatie op www.bewusthaarlem.nl of www.bsrkennemerland.nl.

Kom langs en maak kennis met Body Stress Release!BSR op televisie!

BSR op televisie!

18 aug, 2013 - Body Stress Release nu te zien in het programma LifestyleXperience. Het item over onze techniek is uitgezonden op zondag 18 augustus 2013 op RTL 4: www.rtl.nl/xl/#/u/c9573f64-d643-3314-8a81-af997356b026. Het programma is terug te zien op RTL XL bij LifestyleXperience, vanaf minuut 12.30. 

Heeft u de uitzending gezien? Wij zijn benieuwd naar uw reactie! Die kunt u achterlaten op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/BodyStressReleaseNederland.
BSR op RTL 4

BSR op RTL 4

11 aug, 2013 -

Zondag 18 augustus 2013 is een afvaardiging van onze beroepsvereniging BSRAN te gast in het programma 'LifestyleXperience'. Het programma met het thema 'Zorg en gezondheid' is te zien op RTL 4 om 14.20 uur.
In het programma kunt u horen en zien wat Body Stress Release inhoudt en hoe deze unieke, aanvullende gezondheidstechniek het lichaam in staat stelt om het van nature aanwezige, zelfherstellende vermogen weer optimaal te gebruiken.
 

BSR in beeld: film

BSR in beeld: film

26 jun, 2013 - Nieuwsgierig hoe een release in zijn werk gaat? Er is een aantal filmpjes die dat prima laten zien.
Neem een kijkje op ons Youtube-kanaal:
https://www.youtube.com/user/WideVe.