Home > Algemeen > Laatste nieuws

Laatste nieuws


Wordt BSR in 2017 vergoed ?

02 jan, 2017 - Ja, op www.zorgwijzer.nl kunt u de verzekeraars vinden die BSR ook in 2017 zullen vergoeden. Ook worden daar de bedragen per behandeling vermeld. Voor volledige informatie vraag het na bij de verzekeraar zelf.

15 jaar BSRAN!

06 nov, 2015 - In november is het 15 jaar geleden dat de Body Stress Release Associatie Nederland is opgericht.
Begonnen met destijds 4 leden is de associatie uitgegroeid tot 98 actieve leden.
Dit heuglijke feit is in oktober gevierd met een grandioos feest!

BSR bij Omroep Friesland.

12 apr, 2015 - 25 maart werd Judith Kamp van BSR Heerenveen geinterviewd door Omroep Friesland. In het programma Muzyk yn Bedriuw werden haar vragen gesteld over stress op het werk en stress bij jonge mensen. Het complete interview is te beluisteren onder de volgende link: https://youtu.be/vRq9y2gxe_k

Wordt BSR ook in 2015 vergoed?

19 dec, 2014 -

Ja, op www.zorgwijzer.nl kunt u alle verzekeraars vinden die BSR ook in 2015 zullen vergoeden. Ook worden daar de bedragen per behandeling vermeld.

Nieuwe collega's in 2014 !

Nieuwe collega's in 2014 !

04 nov, 2014 -

Maar liefst 10 nieuwe collega's hebben in 2014 hun opleiding afgerond aan de Body Stress Release Academy in Zuid-Afrika.
Het zijn Aletta Bakker, Hubert Beekman, Anita Holierhoek-Heskes, Mariëlle Lievense, Jeroen Schaap, Hanneke de Jong-Venema, Jeroen Schaap, Michael Leito, Jochem Alink en Lammie Zwiep.
Een aantal van hen is aan de slag gegaan in reeds bestaande praktijken; anderen zijn bezig hun eigen praktijk te starten. Zodra dat zover is, vind u de contactgegevens op de pagina 'Praktijken' op deze site.

De BSRAN heet de nieuwe practitioners van harte welkom!

Artikel in de Telegraaf

Artikel in de Telegraaf

17 aug, 2014 -

VEERTIG JAAR SPANNING KWAM VRIJ
Telegraaf - Marion van EsIrma de Vries (52) uit Almere kreeg kort na elkaar twee nekhernias en een whiplash. Dankzij Body Stress Release heeft ze daar nauwelijks meer last van. Enthousiast over deze techniek opende zij haar eigen praktijk: www.bsralmere.nl.


’Een nekhernia krijg je natuurlijk niet zomaar, bij mij was het een opbouw van veel verschillende dingen. Ik had last van stress, sportte heel vaak en ben lange tijd behoorlijk ziek geweest. In 2003 zei mijn lichaam ’stop’. Een halfjaar nadat mijn klachten waren verdwenen, kreeg ik de volgende hernia. Geen enkele therapie hielp en in het ziekenhuis zeiden ze dat ik pas mocht terugkomen als het nóg erger werd.

Intussen zat ik thuis en kon ik niets. Ik hoorde over Body Stress Release (BSR), een techniek die is bedoeld om het lichaam te helpen opgebouwde spierspanning, veroorzaakt door onder meer lichamelijke of emotionele overbelasting, los te laten. BSR zorgt ervoor dat niet alleen je spieren, maar ook je zenuwen zich gaan ontspannen. Na een paar behandelingen kwam alles los: pijn, maar ook griepaanvallen en oude sportblessures. Veertig jaar aan opgebouwde spanning kwam vrij.

Na een halfjaar was ik volledig hersteld. Ik dacht erover om in Zuid-Afrika een opleiding tot BSR-practitioner te volgen. Ik had altijd al iets met mensen willen doen en van mijn kantoorbaan werd ik niet bepaald gelukkig. Toch stelde ik de beslissing uit, want ik durfde niet. Twee weken later kreeg ik een motorongeluk waaraan ik een whiplash overhield. Achteraf gezien een keiharde les; ik wist meteen dat ik naar Zuid-Afrika moest gaan.

In april 2007 vertrok ik, een halfjaar later kwam ik zonder nekklachten en met een diploma terug. Vrij snel opende ik mijn eigen praktijk in Almere en Laren. Fantastisch dat dit nu een deel van mijn leven is geworden waarmee ik anderen kan helpen. Ik verbaas me elke keer weer. Mensen komen langs met bijvoorbeeld migraine, pijn- of burn-outklachten en herstellen zo goed dat ze hun leven weer terugkrijgen.

Dat geldt ook voor mij. Mijn werk is nog steeds een valkuil, ik maak lange dagen en sta constant in verkeerde houdingen. Toch merk ik vrijwel niets van mijn nek. Ook kan ik weer tennissen zonder dat ik vanwege kramp voortijdig moet stoppen. Spierspanningen zijn niet te voorkomen, dus af en toe ga ik naar een collega voor een ’onderhoudsbeurt’. Daarna pak ik mijn drukke leven gewoon weer op. Tien jaar geleden had ik dat nooit volgehouden. Ik heb me officieel beter gemeld bij mezelf.”


http://www.telegraaf.nl/gezondheid/22785579/___Veertig_jaar_…

Artikel in Paravisie

Artikel in Paravisie

25 jun, 2014 - In het juli-nummer van het maandblad Paravisie leest u het ervaringsverhaal van jounaliste Sofie Rozendaal en haar moeder: Onderhoudsbeurt voor je lichaam
www.paravisie.nl
Website over stress

Website over stress

28 mrt, 2014 -

Sinds kort is er een interessante website: stressplein.eu. Met informatie over (de bewustwording van) stress, tips en tricks en een forum waarop iedereen zijn of haar ervaringen met stress kan delen.
Intiatiefnemer van de site, Ronald  - zelf ervaringsdeskundig op het gebied van stress vanwege een burnout - schreef een pagina over stress en BSR: stressplein.eu/spierspanning-door-stress.

Nieuwe Engelse website

Nieuwe Engelse website

03 mrt, 2014 - Onze Engelse collega's, de Body Stress Release Association United Kingdom, hebben onlangs hun website vernieuwd. Neem eens een kijkje op www.bodystressrelease.org.uk!
In Memoriam Ewald Meggersee

In Memoriam Ewald Meggersee

10 dec, 2013 - De Body Stress Release Associatie Nederland rouwt om het verlies van een van haar grondleggers: Ewald Meggersee.
Zaterdag 7 december 2013 kwam een plotseling einde aan het leven van de man wiens zoektocht naar gezondheid leidde tot de ontwikkeling van Body Stress Release (BSR).


Ewald en zijn toenmalige vrouw Gail zijn de pioniers van BSR. Zijn eigen reis op zoek naar herstel van rugletsel, opgelopen in zijn kindertijd, was onderdeel van de ontwikkeling van de BSR-techniek. Hoewel hun praktijk in Kaapstad, Zuid-Afrika, druk bezocht werd, richtte het echtpaar zich op het verspreiden van de techniek door het oprichten van de Body Stress Release Academy. Ruim een kwart eeuw later zijn er honderden practitioners opgeleid die in 15 landen ter wereld mensen helpen hun eigen weg naar gezondheid te vinden.   
 

Ewald was een wijze man, een vriend en mentor voor iedereen die hij heeft getraind in de bijzondere techniek van BSR. We missen hem, maar zijn hem bovenal dankbaar voor zijn lessen en zijn ongelooflijke vasthoudendheid in zijn geloof in BSR.
 

Hamba Kahle, dear Ewald!

  

Ewald Erich Meggersee
21 september 1944 – 7 december 2013

 

Open Bedrijvendag Midden Drenthe

15 okt, 2013 -
Zaterdag 2 november doet BSR Beilen mee aan de Open Bedrijvendag Midden Drenthe.
Van Harte Welkom van 10.00 tot 16.00 uur.
www.bsrbeilen.nl
Nieuwe practitioners!

Nieuwe practitioners!

29 sep, 2013 - Hartelijk welkom aan de 10 nieuwe collega's die de BSRAN vanaf vandaag rijk is! Met goed gevolg hebben zij allen de opleiding aan de BSR Academy in Rondevlei, Zuid-Afrika, afgerond. Binnenkort gaan zij op verschillende plekken in Nederland aan de slag als BSR-practitioner. 

Wie zijn de nieuwe collega's en waar gaan zij werken?
Op de foto, van links naar rechts,

bovenste rij:
Søren Jensen (Wassenaar), Wilfried Nieuwhuis (Denekamp), Adinda van Schagen (Amsterdam), Anika Meijer (Doetinchem), Macha de Werd (Den Haag), Marije Beugelink (Groningen).

onderste rij:
Jolanda de Jong (Driebergen-Rijsenburg), Andy Bengsch (Barendrecht), Vera de Bever (Den Bosch), Kees Ruijer (Purmerend).

Hou de pagina met praktijkgegevens in de gaten, daar vindt u, zodra ze bekend zijn, alle contactgegevens.


Bewust Haarlem Markt

Bewust Haarlem Markt

05 sep, 2013 - BSR Kennemerland is aanstaande zondag 8 september aanwezig op de Bewust Haarlem Markt op de Grote Markt in Haarlem.

Van 11.00 tot 17.00 uur zijn er 100 marktkramen en 3 podia waar van alles te zien en te doen is. Deze duurzame en biologische markt wordt voor de 6e keer georganiseerd. Er is aandacht voor bewustzijn, gezondheid, welzijn en creativiteit. Bewustwording gaat immers vooraf aan een gezonde en plezierige manier van samen leven. Zondag is er ruimte voor dans, zang, tai chi, yoga, eten, drinken en ontmoeten. 

Kijk voor meer informatie op www.bewusthaarlem.nl of www.bsrkennemerland.nl.

Kom langs en maak kennis met Body Stress Release!BSR op televisie!

BSR op televisie!

18 aug, 2013 - Body Stress Release nu te zien in het programma LifestyleXperience. Het item over onze techniek is uitgezonden op zondag 18 augustus 2013 op RTL 4: www.rtl.nl/xl/#/u/c9573f64-d643-3314-8a81-af997356b026. Het programma is terug te zien op RTL XL bij LifestyleXperience, vanaf minuut 12.30. 

Heeft u de uitzending gezien? Wij zijn benieuwd naar uw reactie! Die kunt u achterlaten op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/BodyStressReleaseNederland.
BSR op RTL 4

BSR op RTL 4

11 aug, 2013 -

Zondag 18 augustus 2013 is een afvaardiging van onze beroepsvereniging BSRAN te gast in het programma 'LifestyleXperience'. Het programma met het thema 'Zorg en gezondheid' is te zien op RTL 4 om 14.20 uur.
In het programma kunt u horen en zien wat Body Stress Release inhoudt en hoe deze unieke, aanvullende gezondheidstechniek het lichaam in staat stelt om het van nature aanwezige, zelfherstellende vermogen weer optimaal te gebruiken.
 

Verhuizing praktijk Amsterdam

Verhuizing praktijk Amsterdam

07 aug, 2013 - De praktijk van Marc Evers in Amsterdam is per 1 augustus verhuisd: het nieuwe adres is Churchilllaan 1. Het telefoonnummer is ongewijzigd: 06 - 452 55 960.
Nieuw adres praktijk Zoetermeer

Nieuw adres praktijk Zoetermeer

01 aug, 2013 - Trienke Wiersma is met haar praktijk binnen Zoetermeer verhuisd. Het nieuwe adres is Jacques Tatistrook 17 (wijk 26). Afspraken maken kan via telefoonnummers 079 - 3319803 of 06 - 42952508.
BSR in beeld: film

BSR in beeld: film

26 jun, 2013 - Nieuwsgierig hoe een release in zijn werk gaat? Er is een aantal filmpjes die dat prima laten zien.
Neem een kijkje op ons Youtube-kanaal:
https://www.youtube.com/user/WideVe.
Nieuwe opleiding van start!

Nieuwe opleiding van start!

26 mei, 2013 - In Zuid-Afrika is een nieuwe groep van 25 studenten begonnen aan de opleiding tot Body Stress Release-practitioner. Daaronder zijn dit jaar maar liefst 10 Nederlanders. Zij zullen zich verspreid over het land vestigen; een aantal gaat in reeds bestaande praktijken aan de slag om de groei aan klanten op te vangen. De groep studeert eind september af.